1 [Programa i conclusions] “Amb l’esport em faig gran”

4

1. “Men sana in corpore sano”. No hi ha dubte que una bona salut física ajuda a una bona salut mental. I, en això, l’esport hi juga un paper clau…

2. A més, l’esport porta implícits alguns valors importants: esforç, superació, respecte, relació amb els altres… que el nostre fill pot incorporar si en practica regularment i acompanyat de les persones adients. I té d’altres avantatges: aprendre a gestionar la frustració, adquirir hàbits higiènics…

3. Anar a córrer de tant en tant, anar a la muntanya un diumenge… això també és fer esport. El que és important és que el nostre fill hi trobi plaer i salut física.

4. Intentem que l’esport, entès d’aquesta manera, formi part de la rutina setmanal dels nostres fills. I , si podem, intentem-ho des que són ben petits!

5. Una de les nostres obligacions, com a pares i mares, és aconseguir una “atmosfera esportiva” a casa. És a dir, que el nostre fill senti atracció i plaer per fer activitat física.

6. No forcem els fills a fer esport competitiu si no els agrada. Hi ha moltes maneres de fer esport.

7. Intentem que el nostre fill faci esport amb tècnics esportius preparats i professionals. Ells aconseguiran que en gaudeixi.

8. Ajudem el nostre fill a interpretar l’esport de competició (ja sigui el que practica ell o el que veu per TV) de manera positiva.

9. Mostrem interès per la part lúdica de l’esport del nostre fill, més enllà del resultat obtingut en una competició.

Publicat dins de Temporada 4
Etiquetat com a , , , , , ,

4 comentaris a l'entrada: 1 [Programa i conclusions] “Amb l’esport em faig gran”

  1. Retroenllaç: “Amb l’esport em faig gran” | Famílies i escola | ampavirolai

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *