[Pròxim programa] “M’agrada molt llegir”

0

Ja fa molt de temps que els experts ens diuen com n’és d’important que els nostres fills adquireixin bons hàbits de lectura. Entre d’altres coses, permet:

  • Aprendre a concentrar-se, a desconnectar de les moltes coses diàries que ens atabalen, a conèixer nous mons, a descobrir els valors de la vida, a  pensar,  a créixer, a gaudir, a ser persones…

  • Gaudir d’un element clau en la formació. La potenciació d’activitats de lectura millor notablement la fluïdesa i la comprensió lectora i la riquesa en l’expressió.

  • Despertar aficions i interessos nous, educar la sensibilitat, facilitar el desenvolupament de la fantasia i de la creativitat, proporcionar nous coneixements…

  • D’altra banda, els bons lectors acostumen a ser bons estudiants, mostren més disposició a atendre les explicacions, es concentren més, augmenten la capacitat de retenir i memoritzar, i comprenen i assimilen amb rapidesa els conceptes nous.

Què hi podem fer, la família, per fomentar aquest hàbit? Com ho fem perquè els nostres fills incloguin la lectura en la seva vida quotidiana? N’hi ha prou en llegir contes en veu alta quan són petits i en portar-los a la biblioteca quan són més grans?

Sabem també que a mesura que els fills es fan grans, es perd el costum de compartir amb ells estones de lectura. Cal buscar, doncs, la manera de seguir fomentant l’hàbit lector dels joves.

És veritat que som un país amb joves poc lectors? Quin paper hi ha de jugar l’escola, en l’adquisició d’aquest hàbit?

Publicat dins de Prèvies, Temporada 4
Etiquetat com a , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *