02 [Programa i conclusions] ‘A casa sempre estem tranquils’

3

  1. Plantegem-nos com a repte educar amb tranquil·litat, sense visceralitat. Educant sense angoixes educarem molt millor.
  2. De vegades, les angoixes ens vénen perquè volem educar com si fóssim perfectes i, com a pares, ho haguéssim de fer tot bé. No cal exigir-se tant!
  3. Si no podem estar moltes estones amb els nostres fills, siguem imaginatius i donem qualitat a aquelles estones que podem ser-hi.
  4. Tinguem-ho clar: per educar correctament els nostres fills, nosaltres hem d’estar bé. Si no ho estem, siguem-ne conscients i provem de resoldre els problemes i les angoixes.
  5. Una molt bona manera de fer-ho és dedicar-nos un temps a nosaltres. A la parella, a les nostres aficions… els nostres fill ho viuran positivament.
  6. Expliquem als nostres fills, amb naturalitat, que de vegades estem nerviosos i que de vegades ens equivoquem. I demanem disculpes, si fa falta.
  7. Amb l’objectiu de buscar una atmosfera tranquil·la a casa, de vegades els pares sobre protegim els fills. Evitem-ho: educar vol dir fer apte per la vida i això demana superar dificultats.
  8. Parlar amb altres parelles sobre la seva manera d’organitzar-se és enriquidor. No per copiar ningú, sinó per aprendre altres maneres d’enfocar els problemes.
  9. Si estem nerviosos i creiem que podem actuar malament, adonem-nos-en i fem una pausa. No hi ha cap problema en explicar als fills que marxem una estona per tornar més tranquils.
  10. Expliquem i demostrem als nostres fills que encara que no de vegades no hi som físicament, hi som per tot allò que ens necessitin.
Publicat dins de Programes i conclusions, Temporada 5

3 comentaris a l'entrada: 02 [Programa i conclusions] ‘A casa sempre estem tranquils’

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.