9 [Programa i conclusions] ‘Tinc temps lliure: Què faig?’

5

1. “Passar estones amb els nostres fills és molt i molt important. Passem-ne tantes com puguem i intentem, sempre, que siguin de qualitat”.

2. “Les activitats extraescolars són un recurs molt interessant però, més enllà d’això, cal que els nostres fills tinguin autèntic temps lliure, sols, amb els amics o amb nosaltres. Intentem-ho cada dia i, sobretot, quan més temps tenim, el cap de setmana”.

3. “A banda de l’estona que pares i fills passem junts, és també molt important que infants i joves tinguin relacions socials diverses (esplais, activitats esportives…). La xarxa d’amics és important.”.

4. “Quan els infants creixen, els costa cada vegada més estar amb els pares; prefereixen els amics. Cal que, aleshores, els oferim bones propostes per seguir compartint estones i que, a més, els donem la possibilitat de triar activitats”.

5. “L’oci dels nostres fills serà en bona mesura tecnològic, lligat a les pantalles. No podrem ni cal que intentem evitar-ho. Només cal que els ensenyem a fer servir les pantalles correctament i amb moderació ”.

6. “En l’oci adolescent hi intervé un tema important: el control horari. Cal que les famílies posem límits i sempre serà molt més senzill si, mentre són petits, hem tingut amb ells una relació de diàleg i de mútua comprensió”.

7. “La relació que tinguem constantment amb els nostres fills i la xarxa social que vagin creant, a més, els ajudarà a triar un estil d’oci sa quan arribi el moment. Donem-los eines perquè triïn un ús adient del temps lliure ”.

8. “Fer servir el temps lliure correctament no vol dir, només, anar a llocs llunyans ni fer activitats sofisticades i cares. Hi ha milions de coses senzilles i altament satisfactòries que podem fer amb els nostres fills”.

Publicat dins de Temporada 4

5 comentaris a l'entrada: 9 [Programa i conclusions] ‘Tinc temps lliure: Què faig?’

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *