5. [Prèvia] ‘El pare i la mare es porten bé’

0

Com afecten les discrepàncies de la parella en l’educació dels fills? Aquesta serà la pregunta principal que volem respondre en el capítol d’avui.

Ho enfocarem des de dos punts de vista.

En primer lloc, recordem una frase coneguda: “Els infants fan allò que veuen”. Si és veritat, haurem d’anar alerta a l’hora de massa evidents les discussions de la parella. I haurem de ser molt curosos en la manera com resolem els nostres conflictes i els nostres desacords: segurament, els nostres fills aprendran a fer-ho de la manera que ho fem nosaltres. Com viuen els fills els problemes dels pares? Quines conductes hem d’intentar evitar i quines eines tenim per no afectar negativament la seva educació?

Segurament, si parlem de discrepàncies de parella i com afecten els fills… haurem d’acabar parlant del tema de la separació dels pares. Si decidim separar-nos, com ho expliquem, com ho plantegem als fills?

En segon lloc, preguntem-nos com afrontem les diferències d’opinió respecte l’educació dels fills. Segur que, en la parella, n’hi ha, de diferències. Com aconseguim que no arribin als fills? O és millor ser transparents amb ells i dir-los que el pare i la mare veuen de vegades les coses diferents?

Podem tenir discrepàncies importants i, a alhora, conservar el clima i l’estabilitat familiar?

Publicat dins de Prèvies, Temporada 6
Etiquetat com a , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.