13 [Programa i conclusions] ‘Me l’estimo tal com és’

4

1. “No exagerem dipositant somnis en els nostres fills. Sobretot, si després caiem en l’error de convertir aquests somnis en exigències”.

2. “Transmetem-los aquelles coses que van bé per la vida, però deixem-los ser, també, lliures i singulars”

3. “Davant les coses dels nostres fills que no ens agraden, pensem sobre la importància que tenen i, si podem, raonem i negociem amb ells”.

4. “Estimar els nostres fills no vol dir exigir-los ser els millors, sinó procurar que estiguin bé amb si mateixos i amb el seu entorn”

5. “Donem als nostres fills una base sòlida, sobre la qual ells puguin edificar la seva vida”

6. “No imposem als fills les coses que ens agraden a nosaltres: transmetem-los-les de manera flexible i amable”

7. “El més important és respectar la manera de ser i fer de cada fill, allò que el fa ser diferent i únic”

8. “Allò que ha de ser bo pel nostre fill no és necessàriament el que teníem pensat per a ell. Influïm en les seves decisions, però deixem llibertat”

9. “Naturalment, aquest respecte per la individualitat dels fills no està renyida amb posar límits, que sempre hi han de ser”

10. “És comprensible que esperem coses diferents dels nens que de les nenes, però no cometem l’error d’arribar a l’estereotip ni de ser injustos en això”

11. “Haver respectat la individualitat dels fills i haver-los posat límits correctament serà sempre valorat per ells quan siguin grans”

12. “No busquem que els nostres fills siguin d’una manera determinada. Busquem que se sentin bé amb si mateixos i que facin sentir-se bé als altres”

Publicat dins de Programes i conclusions, Temporada 4

4 comentaris a l'entrada: 13 [Programa i conclusions] ‘Me l’estimo tal com és’

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *