12 [Programa i conclusions] “No em deixen comprar de tot”

0

1. Educar als fills per a consum responsable vol dir, sobretot, explicar-los los l’estil de vida que tenim a casa i perquè no es pot comprar de tot.

2. El més important és que entenguin que no hi ha cap obligació de comprar coses constantment. Si tenen aquest concepte clar, tot serà més senzill.

3. El consum està lligat a l’emoció i a la immediatesa. Ensenyem els nostres fills a incloure la raó a l’hora de consumir, fem-los ser crítics.

4. Aprofitem el dia a dia, les coses quotidianes, per fer-ho. Podem aprofitar l’organització familiar de les vacances o un anunci de la TV.

5. És convenient que, de ben petits, els fem veure el valor que tenen els diners. Així, de més grans ho entendran millor.

6. Dialoguem amb els fills, raonem-los les decisions que prenem sobre comprar o no comprar i siguem flexibles.

7. En això del consum, la pressió del grup és important. Sobretot si els nostres fills ja són pre-adolescents, estaran molt influïts per allò que tenen els seus amics. Tinguem-ho en compte.

8. No és necessari dir sempre “no”, davant la petició dels nostres fills. De vegades, negar una compra suposa per a ells una dificultat de relació amb els seus amics i amigues. Valorem en cada situació què és millor.

9. És convenient que pare i mare tinguem criteris comuns davant dels fills, fins on sigui possible.

10. Un altre factor potent que convida a consumir és la publicitat. Ensenyem els nostres fills a ser-ne crítics.

11. Vigilem el nostre propi estil de consum. No podem demanar als nostres fills el que no fem nosaltres.

Publicat dins de Programes i conclusions, Temporada 3

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *