04 [Programa i conclusions] ‘Tot anirà bé’

2

1. Pares i mares novells: això de formar una famílies demana un elevat grau de responsabilitat. És cert. Però també és quelcom apassionant!
2. Sens dubte, el moment del part és en el que més pensem els pares novells. Però és bo plantejar-se coses i resoldre dubtes sobre allò que vindrà l’endemà, també.
3. Una cosa és ben certa: els pares i mares trobem, més enllà dels consells que puguem rebre, la nostra manera natural de resoldre les dificultats que ens planteja tenir un fill.
4. Acceptem les emocions, les pors fins i tot, que tenim quan hem de ser pares. Siguem-ho de manera natural, tranquil·la i positiva.
5. Tenir fills és, a més, una excel·lent oportunitat per millorar com a persones. Canviem coses de la nostra manera de ser i fer i, podem, per tant, redefinir-nos i créixer.
6. Acceptar, assumir, que la vida canvia quan neixen els fills, ajuda a gaudir més de pressa i més intensament la nova situació.
7. Sens dubte, tenir fills vols dir renunciar,, a algunes coses. Però podem fer-ho temporalment, i gaudint a canvi de totes aquelles experiències que ens aporta la paternitat.
8. Per damunt de tot, pares novells, un consell, si ens el permeteu: feu l’esforç de posar-vos en la pell del vostre fill, sempre que pugueu. Us ajudarà a entendre’l i a educar-lo millor.

Publicat dins de Programes i conclusions, Temporada 5

2 comentaris a l'entrada: 04 [Programa i conclusions] ‘Tot anirà bé’

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *