11 [Programa i conclusions] ‘Les coses s’arreglen parlant’

0

1. No eduquem en la no agressivitat mitjançant conductes aïllades, sinó establint una relació adient amb els nostres fills.

2. La relació més adient consisteix en marcar pautes però, a la vegada, estar sempre disponibles i mostrar afecte als nostres fills.

3. D’aquesta manera, els nens aprenen a relacionar-se mitjançant el diàleg i el respecte.

4. Podem ajudar el nostre fill a controlar l’agressivitat ajudant-lo, quan s’enfada, a identificar i explicar la seva.

5. És particularment important fer-ho als 3/4 anys i també a l’entrada de l’adolescència.

6. Davant les rebequeries dels nens petits, no reaccionem accedint als seus desitjos immediats ni tampoc amb agressivitat.

7. Per educar en la no agressivitat, és fonamental un bon clima familiar, basat en el respecte i la comunicació. Els fills s’emmirallen en els seus pares.

8. Si fomentem el diàleg a casa, els fills aprenen a posar-se en el lloc de l’altre i a entendre que hi ha moltes opinions.

9. No cal prohibir la TV ni internet als fills, per evitar que vegin conductes agressives. Cal ensenyar-los a entendre i raonar aquestes conductes.

10. No podrem evitar del tot que els nostres fills facin servir paraules grolleres. Però sí podem explicar-los que no ens agraden i serà bo que nosaltres no les diguem.

11. I sobretot, ensenyem-los a evitar-les en contextos on són particularment inadequades.

12. Davant una agressió soferta pel nostre fill, ensenyem-lo a defensar-se i a gestionar la situació, però no a tornar-s’hi.

Publicat dins de Programes i conclusions, Temporada 5

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *