9 . [Prèvia] ‘Em sento segur de mi mateix’

0

Sens dubte, la manca d’autoestima és un dels majors problemes que pot patir un infant o un jove, sobretot a partir de determinada edat. La manca de seguretat és una font de patiment important, que repercuteix en les relacions socials, el rendiment acadèmic i, en definitiva, en tota la vida del jove.

De ben segur que els pares hi podem fer molt, per treballar l’autoestima dels fills. Perquè un problema de seguretat en edat adolescent té un origen, sovint, en l’edat primerenca.

La manera de relacionar-nos amb els fills, les coses que els diem i com les diem, la imatge d’ells mateixos que constantment els projectem… tot això determinarà, en bona mesura, la seva seguretat una vegada siguin més grans. No oblidem que els fills es creen una imatge de si mateixos a partir, en bona mesura, d’allò que els pares els fem creure.

Donar seguretat no vol dir, probablement, dir-los que són els millors en tot. Això seria enganyar-los. Potser tampoc no vol dir fer-los les coses sempre fàcils…

Però aleshores, com donem seguretat als fills. Com els formem perquè confiïn en si mateixos, tinguin confiança (no narcisisme) en allò que poden arribar a fer i es valorin en una mesura justa i equilibrada?

Publicat dins de Prèvies, Temporada 6

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *