6. [Prèvia] ‘Em costa fer amistats’

0

A tots els pares i mares en encanta veure els nostres fills envoltats d’amics i amigues, relacionant-se obertament i amb una vida social rica. A pocs pares i mares ens passa per alt quan el nostre fill juga sol, no demana per sortir el cap de setmana i no convida mai cap amic a casa.

Tenir una vida social rica és, avui, considerat quelcom molt positiu. I segurament ho és. Felicitem aquell qui la té i mirem una mica de costat aquell que no. I potser, sovint, ens equivoquem: no tots els infants i joves tenen la mateixa necessitat social, la mateixa manera de ser feliços. N’hi ha que estan millor envoltats de poca gent i, de vegades, sols. I això no ho hem de censurar. Els valors de consideració social poden no coincidir amb allò que el nostre fill més busca i més valora.

Una altra cosa és que la manca de relació social no sigui volguda. Que sigui, més aviat, una conseqüència de la timidesa i la manca d’eines de comunicació. En aquest cas sí, els pares farem bé en intervenir i ajudar tan com puguem el nostre fill. No criticar-lo, sinó ajudar-lo…

La timidesa és un problema molt important en alguns infants i joves, que ho passen molt malament cada dia per la seva dificultat de relació. Sovint, a més, reben la no acceptació dels seus propis pares, la qual cosa agreuja el problema.

Com podem ajudar els nostres fills, si són tímids?

Publicat dins de Prèvies, Temporada 6

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *