11 [Programa i conclusions] A casa sempre hi ha bon rotllo

1

1. Generar un bon clima familiar és quelcom fonamental per educar bé i no està en absolut renyit amb posar límits als nostres fills. Podem posar límits amb un to positiu i suau.

2. Cal aprendre a gestionar bé les situacions tenses que inevitablement hi ha en tota família. Mantinguem la tranquil·litat i podrem generar una altra vegada un bon ambient.

3. La millor manera d’aconseguir una bona atmosfera a casa és escoltar molt i dialogar constantment amb els fills. Això ens permetrà tenir confiança mútua, element bàsic per a una bona convivència.

4. Sovint és el nostre estat d’ànim i el nostre cansament el que ens porta a generar mal ambient. Siguem-ne conscients i provem d’evitar-ho tant com puguem.

5. Abandonem les presses tant com puguem i promovem la calma i les relacions positives.

6. Respectem les equivocacions dels nostres fills i acceptem que cada infant i jove té el seu ritme d’aprenentatge. Ens ajudarà a ser més comprensius.

7. Invertir temps amb els fills és una magnífica idea. Juguem i compartim estones amb ells. La complicitat ajuda a generar climes positius.

8. El sentit de l’humor també és una eina clau. Fem-lo servir sovint i podrem gestionar millor les tensions familiars.

9. Felicitem els nostres fills per les coses ben fetes. La felicitació millora la seva autoestima, la relació amb els pares i, en general, el clima familiar.

Publicat dins de Programes i conclusions, Temporada 3

Una comentari en l'entrada: 11 [Programa i conclusions] A casa sempre hi ha bon rotllo

  1. Retroenllaç: Famílies i Escola | ClaraDarder

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *