5 [Programa i Conclusions] Bona nit…

5

1.    Mentre dormim el que estem fent és preparar-nos per estar bé l’endemà. Podem imaginar-nos el dormir bé com una fàbrica de benestar.

2.    El nostre rellotge biològic ens diu que hem d’estar desperts durant el dia i dormir a la nit.

3.    En nens acabats de néixer, el rellotge és immadur. No sap quan s’ha de dormir i quan s’ha d’estar despert. Poc a poc, aprèn a fer-ho bé.

4.    A dormir se’n pot ensenyar i cal que els pares estiguem tranquils a l’hora de fer-ho. Per fer-ho, el millor és reproduir situacions, aplicar rutines (per exemple, mantenir horaris) i estar d’acord entre nosaltres.

5.    Un nen que dorm bé serà, probablement, més alt i tindrà un major coeficient intel·lectual.

6.    Els nens, a partir de 3 mesos, ja no necessiten menjar a la nit. Donar-los menjar en aquest moment farà, segurament, que el nen es segueixi despertant per seguir-ne demanant.

7.    En els joves, el rellotge biològic canvia la seva periodicitat, i per això, per a ells, és més fàcil anar-se’n a dormir més tard i llevar-se també més tard.

8.    Però llevar-se més tard, sovint, no és possible. Així doncs, dorm menys i està, sovint, més irritable. Un adolescent necessita 9 hores per restaurar tot allò que necessitarà l’endemà.

9.    Avui dia, molts adolescents no tenen son a la nit (no els funciona bé el rellotge biològic), i això els provoca problemes importants.

10.    És important que en qualsevol edat, els nostres fills dormin les hores que han de dormir. Si només podem estar amb ells una estona curta, fem que sigui una estona de qualitat, però, quan sigui l’hora, que dormin.

Publicat dins de Programes i conclusions, Temporada 2

5 comentaris a l'entrada: 5 [Programa i Conclusions] Bona nit…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *